In het nieuws

26 sep

Oogstupdate 26/09

Zoals we in eerdere berichten al meldden, bevestigen recente analyseresultaten en waarnemingen in de proefbakkerij de iets lagere waterabsorptie bij de geoogste jonge tarwe. Afhankelijk van proces en receptuur kan de wateropname 0,5% tot 1,5% lager liggen.

 

dossche-inmengcurve2609 (1)

 

Vorig jaar was de waterabsorptie dankzij de droge, harde tarwekorrels beter. Dit jaar valt de oogst wat minder gunstig uit en zit de waterabsorptie op het meerjarig gemiddelde.

Wat de kneding betreft, raden we aan om voldoende lang te mengen in eerste versnelling en iets minder lang te kneden in tweede versnelling. Dat maakt de degen soepel en goed verwerkbaar.

We geven ook de voorkeur aan een actief broodverbetermiddel (vitamine C, emulgatoren,…). Dat komt het volume en de standigheid van het brood ten goede.

 • 26 sep

  Oogstupdate 26/09

  Zoals we in eerdere berichten al meldden, bevestigen recente analyseresultaten en waarnemingen in de proefbakkerij de iets lagere waterabsorptie bij de geoogste jonge tarwe. Lees meer >

 • 16 sep
 • 06 sep

  Oogstupdate 26/08

  De tarweoogst in West-Europa heeft dit jaar ongeveer 2 weken vertraging opgelopen door een tekort aan zon en warmte in het voorjaar. Ondertussen is het merendeel van de tarwe van het veld. De opbrengst per ha is significant lager dan afgelopen jaren. In Duitsland is er ongeveer 10% minder opbrengst per ha dan vorig jaar en in Noord-Frankrijk loopt dit op tot 25%. Lees meer >

Bekijk alles in het jaaroverzicht >

bakspiratie