In het nieuws

26 sep

Oogstupdate 26/09

Zoals we in eerdere berichten al meldden, bevestigen recente analyseresultaten en waarnemingen in de proefbakkerij de iets lagere waterabsorptie bij de geoogste jonge tarwe. Afhankelijk van proces en receptuur kan de wateropname 0,5% tot 1,5% lager liggen.

 

dossche-inmengcurve2609 (1)

 

Vorig jaar was de waterabsorptie dankzij de droge, harde tarwekorrels beter. Dit jaar valt de oogst wat minder gunstig uit en zit de waterabsorptie op het meerjarig gemiddelde.

Wat de kneding betreft, raden we aan om voldoende lang te mengen in eerste versnelling en iets minder lang te kneden in tweede versnelling. Dat maakt de degen soepel en goed verwerkbaar.

We geven ook de voorkeur aan een actief broodverbetermiddel (vitamine C, emulgatoren,…). Dat komt het volume en de standigheid van het brood ten goede.

 • 12 jul

  Oogstupdate 12/07

  De afgelopen weken hebben wij enkele tarwevelden bezocht in België, Noord-Frankrijk, Duitsland, Nederland en Engeland. De bedoeling was om een algemeen beeld te vormen over de nieuwe oogstverwachtingen. Lees meer >

 • 26 sep

  Oogstupdate 26/09

  Zoals we in eerdere berichten al meldden, bevestigen recente analyseresultaten en waarnemingen in de proefbakkerij de iets lagere waterabsorptie bij de geoogste jonge tarwe. Lees meer >

 • 16 sep

Bekijk alles in het jaaroverzicht >

bakspiratie