kwaliteit

Door kwaliteit wordt ons dagelijks leven beheerst.

Wij, maar ook u, dienen aan de verwachtingen van de klanten te voldoen. Daarbij heeft het product de hoogste prioriteit; een constant product wat aan de eisen van de specifieke klant voldoet, natuurlijk voor een concurrerende prijs.

Kwaliteit zit ‘m ook in zaken die u, als het goed is, niet kunt merken. Onderzoek, kwaliteitsborging d.m.v. een kwaliteitssysteem zoals FSSC 22000, arbozorg, veilig stellen van eventuele risico’s.

Om deze kwaliteit beheersbaar en controleerbaar te maken hebben wij onze processen laten certificeren volgens:

  • De FSSC 22000 norm voor onze systeemkwaliteit, bestaande uit ons beleid, procedures, instructies etc. en tevens bedoeld om de productveiligheid te waarborgen
  • Riskplaza is een initiatief van de gehele bakkerijketen. Vertegenwoordigers zijn o.a. de meelfabrieken, bakkerijgrondstoffenleveranciers, inkoop-verenigingen, alle bakkerijen en ook de VWA. Omdat wij, als leverancier van grondstoffen aan de bakkerijen, gecertificeerd zijn hoeft een afnemer geen ingangscontrole meer te doen. Dit is een enorm voordeel voor zowel onze klanten en ook voor ons als leverancier.
  • GMP, bedoeld om de productveiligheid van onze bijproducten te waarborgen die bestemd zijn voor de mengvoederindustrie.

Behalve dat de certificerende instelling regelmatig op bezoek komt voor een audit, zijn wij zelf voortdurend bezig middels o.a.:

  • interne audits
  • de voortdurende controles tijdens het proces door onze molenaars en ons laboratorium
  • de bakproeven in de bakkerij

Dit alles om de kwaliteit naar een hoger peil te brengen.

Ketenbeheersing komt daarbij steeds nadrukkelijker om de hoek kijken, waarbij alle schakels van de keten beheerst zijn ‘van grond tot mond’.

GMP+ B1 Certificaat DM NL
GMP+ B1 Certificaat DM EN

FSSC Certificaat DM NL
FSSC Certificaat DM EN

RiskPlaza Certificaat DM NL

bakspiratie